Laatst nog aan Trial & Error gedaan?

Er is geen draaiboek voor succes. Ook grote bedrijven testen en zoeken tot ze ‘het’ gevonden hebben. ‘Trial & error’ heet zoiets. Proberen en falen zijn al lang geen vieze woorden meer. Ze passen bij mensen die ondernemen.

Dat is dan ook mijn boodschap in deze blog: durf, val, sta recht, ga door en leer eruit. Je hoeft daarvoor niet eens over te schakelen naar een al te gekke huisstijl, maar val op met je merk. Maak je merk zo dat mensen zich ermee willen associëren. En dan mag het best wel eens tegen de stroom in zijn. Kmo’s die de kat uit de boom blijven kijken, doen aan “Monkey see, monkey do” en dan is het spannende er al lang vanaf.

Een klant van ons ‘Deusjevoo’ – bekend van hun televisiedecors – weet hoe het moet. Ze kondigen zichzelf aan als ‘een bedrijf met een hoek af’ en bij hen is dat een kwaliteitsmerk. Voor hen ontwikkelden we een huisstijl die op z’n minst opvallend is: met kabouters, bloemen en grassprieten als steeds terugkerende elementen. Het gevolg? Ze vallen op in het grote ‘logo’-bos van interieurbedrijven. Klanten appreciëren dit en worden al vrolijk door enkel naar de website te surfen. Het creatieve – nog zo’n handelsmerk van hen – komt duidelijk tot uiting en dat is de meerwaarde die de klanten zoeken.

Ik ben er zeker van dat ook jij met een goed of een gek idee zit. Wel, voer het uit. Laat je daarbij best bijstaan door een professional. Maar vooral: durf!

Leave a Reply